Кадри БНТЛошото състояние на улици в елитен варненски квартал създава сериозни

...
Кадри БНТЛошото състояние на улици в елитен варненски квартал създава сериозни
Коментари Харесай

Инвалид падна в дупка на улица във Варна и си счупи крака

Кадри Българска национална телевизия

Лошото положение на улици в първокласен варненски квартал основава съществени проблеми на хората. Част от улиците в Цветния квартал във Варна са в доста неприятно положение. На места са се образували огромни дупки, които не са ремонтирани от години.

Неравната тротоарна настилка на улиците " Божур " и " Ружа " затруднява прекосяването на майки с детски колички, както и на хора в инвалидни колички. При дъжд се образуват огромни локви и тиня, което затруднява и прекосяването на коли.

Заради разрушената улична настилка, мъж в инвалидна количка, който е на хемодиализа, среща съществени компликации даже в излизането от вкъщи си. Преди години, той пада на улицата и чупи крайници си, показа самият пострадал пред Българска национална телевизия.

„ Спънал съм се в някоя от дупките и се озовах на земята в безсъзнание. Добре, че имаше служители на реда и един от тях ми оказа помощ. При рухването ми се бяха усукали двата крайници “, сподели Марин Стойчев.

30 години живеем тук и нищо не се случва, макар че сме подали сигнал в общината и бюджет има, описаха още живеещите на улицата.

„ През 1988 година започнаха да депозирам тъжби за възстановяване на пътната настилка, само че до 2011 година нищо не се случи. От Общината ми дадоха отговор, че старите къщи в квартала ще бъдат съборени и ще бъдат издигнати нови блокове. Тогава завърши градежът на последния блок на тази улица “, споделя Гинка Вангелова.

Ние си плащаме налозите, а Община Варна не обезпечава средства на улиците в квартала, прибавя Владимир Янчев, написа Флагман.бг.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР